Ananda Serné

Ananda Serné (Rotterdam, 1988) werkt voornamelijk met video, fotografie en tekst. Ze behaalde een MA in Beeldende Kunsten aan de Iceland Academy of the Arts in Reykjavík en was artist in residence bij Villa Ruffieux in Zwitserland en Asahi AIR in Japan. Haar korte verhalen verschenen op De Fusie en De Internet Gids.


Het vermogen om door middel van de zintuigen op twee plaatsen tegelijkertijd te zijn vormt vaak een vertrekpunt in mijn werk. De zintuigen zijn gekoppeld aan herinneringen, ze kunnen functioneren als een echo uit het verleden of van een andere plaats. Met deze gedachten in mijn achterhoofd onderzoek ik hoe landschappen onze verbeelding vormen, maar ook hoe een landschap wordt gevormd door culturele en politieke idealen. Ik bevraag hoe bepaalde landschappen (en een bijkomende desoriëntatie) in taal, verhalen en/of literatuurgeschiedenis verschijnen. 
Voordat ik een werk maak, bezoek ik een bepaalde plaats waar ik telkens specifieke geluiden, objecten, gesprekken of teksten verzamel die als bestanddelen in mijn werk dienen. Mijn bevindingen verwerk ik vervolgens op intuïtieve wijze tot nieuwe verhaallijnen die provisorische verbindingen maken tussen wetenschappelijke, ongrijpbare en fictionele voorstellingen.

 

_________________________

NIEUWS: 


Juni 2018:
Artist in residence Skaftfell Center for Visual Art, IJsland


2017- 2018:
Werkbijdrage Jong Talent, Mondriaan Fonds

14. Nov. 2017: 
Tenderflix, Tenderpixel, London, UK 


Okt. - Nov. 2017: 
Artist in Residence Villa Ruffieux, Zwitserland

16. Sept. - 15. Okt. 2017: 
Høstutstillingen, Kunstnernes Hus, Oslo, Noorwegen

Augustus 2017: 
Solo expositie Studio 17, Stavanger, Noorwegen

_________________________

→ CV (PDF)

Contact